El Pacte Territorial ha asesorado en materia laboral cerca de 400 personas en La Costera y La Canal de Navarrés

  • Aquesta xifra ve originada pels serveis de proximitat i els tallers realitzats en les diferents seus del projecte.

Xàtiva 26.09.02019 | El Pacte Territorial Costera-Canal ha assessorat  363 usuàries i usuaris en el transcurs del projecte “La Costera-Canal en Xarxa”, un projecte experimental en el qual l’eix central s’ha basat en territorialitzar els serveis d’assessorament professional i d’aquesta manera, contribuir a la inserció laboral. Aquesta proximitat ha redundat de manera significativa en la generació de noves oportunitats laborals.

Desgranant aquesta estadística, un centenar de participants han realitzat els tallers denominats Coworking per l’Ocupació, en els quals han compartit espai amb persones que es troben en situació de cerca d’ocupació i sota la tutorització de personal tècnic del Pacte Territorial. La resta d’integrants han obtingut un assessorament individual i personalitzat en les pròpies seus durant tot el transcurs del projecte.

Així mateix, una dada a destacar és l’elevada participació de dones durant el projecte, amb un 61,4% del total. D’altra banda, el 41,71% ha correspost a menors de 35 anys, sent el segon grup majoritari per rang d’edat majors de 45 amb un 33,43%.

En relació a la tipologia d’aquestes atencions, cal subratllar que, del total de persones beneficiàries del projecte, 375 atencions han sigut presencials i 4.223 telemàtiques. Per tant, cal inferir en la taxa d’inserció, la xifra de la qual ascendeix al 24% del total que han obtingut un contracte laboral durant l’execució del programa.

La posada en marxa de la iniciativa ha facilitat que empreses del territori s’interessen pels serveis del Pacte Territorial, havent-se gestionat una desena d’ofertes d’ocupació directes.

La presidenta del Pacte per l’Ocupació, María José Tortosa, ha destacat la importància del notable treball realitzat, colze a colze amb les persones que més precisaven d’aquest servei, fent pròxim l’Acord Territorial a tots els municipis de d’ambdues comarques.

Más de 300 personas atendidas en los servicios de asesoramiento profesional

• El Pacte ha proporcionat, durant el transcurs d’aquest últim projecte experimental iniciat el desembre passat, tres-centes atencions de caràcter col·lectiu mitjançant els Coworking per l’ocupació i atencions individuals i personalitzades en les diferents seus establides ambdues comarques.
• Del total del període s’ha realitzat estadístiques sobre la base de diferents paràmetres.

Una vegada finalitzats els “Coworking per l’Ocupació” en les cinc àrees, el personal tècnic especialitzat ha posat a la disposició de tres-centes usuàries i usuaris, conjuminant les comarques de la Costera i la Canal de Navarrés, aquests serveis d’assessorament professional. Es tracta de recursos informatius en els quals les persones desocupades acudeixen per a buidar els seus dubtes en relació amb temes de treball o de formació relacionada amb l’ocupació.

Del total de persones ateses per personal tècnic especialitzat, el percentatge de persones en cerca activa de treball que s’han beneficiat d’aquest servei ronda el 60% dones i un 40% homes. Respecte a la variable de l’edat, s’estima que el 44% són desocupats menors de 35 anys, un 24% de rang d’edat entre 35 i 45 i, el 32% restant, majors de 45 anys.

La finalitat d’aquestes tutories personalitzades es basa a facilitar informació sobre els recursos disponibles per a trobar una ocupació afí a la seua formació i experiència, tals com (informació sobre ofertes d’ocupació, redacció i actualització de currículum, com enfrontar-se a una entrevista de treball.)

Una altra variant d’aquests serveis són els tallers grupals en les quals aquests col·lectius, a través de 7 sessions de caràcter pràctic, desenvolupen les habilitats necessàries per a poder incorporar-se al mercat laboral.

Al mateix temps s’ha realitzat col·laboracions amb diferents instituts de la comarca de la Costanera així com en centres ocupacionals, un sector fonamental a conéixer les necessitats del mercat laboral actual.

Fruit del treball realitzat en el transcurs d’aquests mesos, un total de 5 empreses que requereixen personal laboral per a diferents llocs, s’han posat en contacte amb l’entitat per a realitzar col·laboracions i reforçar els processos de selecció a través de la base de dades recaptada a través dels serveis prestats.

Finalment, les persones emprenedores també tenen cabuda en aquest projecte a través de l’assessorament en la fase inicial de la posada en marxa de projectes empresarials. Concretament el mes vinent de setembre serà l’última sessió a la comarca de la Canal de Navarrés.

Acuerdos de Mentoring

La seu de la Mancomunitat la Costera-Canal va acollir el dia d’ahir dos Acords de Mentoring en el marc del programa Mentor impulsat pel Pacte Territorial .

La primera de les reunions va tindre lloc entre l’emprenedora Mamylove, comerç dedicat a la futura mare situat a Xàtiva, i un professional d’Enguera amb una dilatada trajectòria professional. En aquesta es van tractar temes com l’orientació empresarial i nous models de negoci.

Posteriorment, es va dur a terme la segona de les reunions, concretament, entre Solucions Informàtiques , empresa especialitzada en el disseny i desenvolupament d’estratègies de màrqueting multicanal,  i l’emprenedor Mercaduc, botiga online especialitzada en el sector de l’alimentació. La temàtica va versar entorn al e-commerce i el màrqueting digital.

L’Alcúdia de Crespins, segunda parada de los talleres grupales para la búsqueda de empleo

  • La presidenta del Pacte Territorial Costera-Canal, Mª José Tortosa, així com el vicealcalde de l’Alcúdia de Crespins, Roberto Granero, han volgut donar el seu suport als participants.

El Pacte Territorial la Costera-Canal continua amb els “Coworking per l’ocupació”, consistents en la realització de grups de treball amb persones que estan en cerca activa de treball.
La presidenta de l’entitat, junt amb vicealcalde de l’Alcúdia de Crespins, van presentar el dia d’ahir el primer torn del matí, ja que donat el gran nombre de persones interessades en participar, s’han confeccionat dos grups per a proporcionar un millor servei.

Aquestes accions, itinerants entre les seus establides, es basen en oferir un acompanyament al llarg de huit sessions, on el personal tècnic del Pacte tractarà aspectes com definir i analitzar els objectius laborals per tal de preparar-se a optar a un lloc de treball.
Tortosa apuntava al respecte que “entre les tasques fonamentals de la Mancomunitat està l’ocupació. Amb aquestes iniciatives es dóna l’oportunitat, als veïns i veïnes dels nostres pobles, a rebre assessorament i realitzar un trajecte correcte per tal de obtindre els objectius fixats”.

El Pacto Territorial busca empresas y profesionales para el Programa Mentor

  • L’espai de coworking La Colectiva així com l’Hotel La Rocha ja s’han sumat al projecte.
  • La informació sobre el programa està a la web www.pactecosteracanal.com/programamentor per a totes aquelles persones interessades.

El Pacte Territorial La Costera-Canal continua amb l’impuls del Programa Mentor ampliant la seua xarxa de contactes, tant d’empreses i mentor com de persones interessades en iniciar un pla empresarial.

El projecte, que es va iniciar al 2018, es basa en principis tals com la responsabilitat social corporativa i el compromís de les empreses amb el territori. L’objectiu final és oferir un assessorament a les noves persones emprenedores des de la experiència de entitats ja en funcionament.

En aquest punt, el Pacte Territorial, busca sumar noves empreses i professionals que ajuden a les noves iniciatives de negoci que ja s’estan interessant pel programa.

Fruit d’aquest treball, s’han sumat diverses empreses com l’espai de coworking La Colectiva, ubicat a Xàtiva, que contribueix  a sumar professionals i empreses disposats a fer eixe asse
ssorament inicial a les persones emprenedores que ho sol·liciten.

D’altra banda, a la comarca de la Canal de Navarrés, també s’ha afegit a aquesta assistència l’hotel de muntanya La Rocha, ubicat a Quesa. El gerent del projecte a estrenat el Programa Mentor amb un primer mentoring a una persona interessada en ficar en marxa una nova casa rural.

La presidenta del Pacte Territorial, María José Tortosa, ha animat a la ciutadania a “participar d’aquest projecte tant a persones que tinguen  una idea de negoci, com aquelles que desitgen dur a terme el  paper de mentor, atès que aquest tipus de cooperació és beneficiosa per a ambdues parts, alhora que es permet la transmissió de coneixement i la generació d’activitat al nostre territori.

El Pacte amplía a Enguera la atención individualizada a personas en búsqueda de empleo

  • Les sessions seran els divendres de 10 a 13h en la seu de l’Associació per al desenvolupament sostenible dels municipis del Massís del Caroig, Serra Grossa i Ribera del Xúquer.

Descentralitzar els serveis que s’ofereix a la ciutadania, partia com uns dels objectius principals del projecte “La Costera Canal en Xarxa” del Pacte Territorial. I és en aquest punt, donat l’augment de la demanda de tals serveis, el que ha motivat que les atencions individualitzades arriben també al municipi d’Enguera.

La ubicació estratègica del municipi, així com la presència del grup d’acció local de Ribera Xúquer com a fonamental entitat dinamitzadora del territori, han sigut decisius per a poder oferir un acompanyament personalitzat que pretén aconseguir l’efectiva inserció en el mercat laboral de les persones usuàries del servei.

La seu establida serà en la seu del Gal Caroig Xúquer, en Plaza Manuel Tolsá s/n d’Enguera i, d’igual manera que en la resta de municipis , les atencions funcionaran sota cita prèvia, bé a través de correu electrònic ocupacio@costeracanal.com  o telefonant al 960.901.988.

Finalment cal recordar que el Pacte segueix amb les actuacions a peu de carrer pels diferents municipis d’ambdues comarques, així com en les tutoritzacions per les diferents seus establides (Moixent, L’Alcúdia de Crespins, Xàtiva, Chella i Bicorp).

Inicio de los talleres y atención personalizada a personas desempleadas

  • L’objectiu és crear grups de treball per a la cerca d’ocupació, reforçats amb el treball de la part tècnica que, a més d’impartir els cursos, captarà ofertes d’ocupació.
  • Les persones tècniques del Pacte es desplaçaran als municipis sede del projecte per a oferir atenció personalitzada i dinàmiques grupals.

 El Pacte Territorial inicia el pròxim 5 de març els denominats “Coworking per l’ocupació”, consistents en la realització de grups de treball dirigits a persones especialitzades en ocupació i orientació laboral.

Aquests tallers s’iniciaran a Moixent, seu de la primera de les àrees que el projecte ha delimitat per a acostar el projecte a tots els municipis que componen el Pacte Territorial Costera-Canal.

Aquestes accions tindran una duració aproximada de 2 mesos i es dividiran en 4 mòduls de dues sessions cadascuna, sent 8 el total de sessions que es realitzaran. Totes elles tindran lloc successivament en les diferents àrees.

Les accions grupals pretenen donar suport a aquelles persones que es troben en cerca activa d’ocupació, amb accions concretes com la preparació d’entrevistes, adaptació del currículum segons les ofertes a les quals es presente o la cerca d’ocupació per Internet.

De forma complementària, les persones especialitzades en l’àmbit de l’ocupació contractades pel Pacte Territorial, oferiran atencions individualitzades en les diferents seus del projecte. Un acompanyament personalitzat que pretén aconseguir l’efectiva inserció en el mercat laboral de les persones usuàries del servei.

L’aforament dels tallers serà limitat, per la qual cosa per a realitzar inscripcions s’ha habilitat el  telèfon 960.901.988 o en el mail ocupacio@pactecosteracanal.com. A través d’aquests mitjans es podrà sol·licitar atenció individualitzada en cadascuna dels municipis sede. Una informació que es troba ampliada en www.pactecosteracanal.com/enxarxa.

Segons declaracions de la presidenta del Pacte Territorial, Mª Tortosa, “amb aquest tipus d’activitats, pretenem arribar a tots els veïns i veïnes de totes dues comarques perquè tinguen accés a aquests serveis”. Un servei que segons apuntava Tortosa  “des del Pacte som conscients que la figura del personal tècnic és clau per a adquirir noves destreses d’acord amb les  tendències actuals de treball i per això, emplacem a totes les persones que estiguen buscant ocupació activament, es beneficien d’aquesta assistència de tutorització i orientació”.