Què és emprendre un negoci?

L’emprenedoria d’un negoci porta inherent crear una oferta o satisfer una necessitat d’un servei o producte.

Per a això s’ha de tindre en compte diferents aspectes per a identificar oportunitats i conéixer com poder satisfer-los.

 

La idea

A l’hora de crear una empresa, el punt de partida és trobar una idea o oportunitat de negoci que justifique afrontar el risc i el treball de posar en marxa el projecte.

Per això, han d’existir clients que demanden el producte o servei i aquesta demanda s’ha de mantenir a mitjà i llarg termini.

La idea ha de ser nova.

El nostre producte o servei ha de proporcionar un valor afegit, una cosa diferent que proporcione més satisfacció als clients.

Les fonts més comunes on trobar les idees són el nostre entorn personal. Per això hem d’analitzar la nostra experiència laboral, els nostres coneixements i aficions, observar el nostre entorn i analitzar quins productes o serveis es demanden amb freqüència i no estan disponibles en la meua zona.

Anàlisi del mercat. Parar esment en els sectors ja existents en la meua zona i on existeixen necessitats no cobertes.

Parar atenció en els sectors emergents.

1.- Idea

2.-Anàlisi de la idea

3.- Voluntat de crear l’empresa.

4.- Triar la forma jurídica.

5.- Elaborar un pla d’empresa.

6.- Avaluar les probabilitats d’èxit.

7.- Si la idea és viable iniciar tràmits de constitució.

– No fixar-se en els errors que han comés uns altres.

– No admetre els nostres propis errors.

– No treballar en equip.

– Confondre la idea original amb una oportunitat de negoci. Es pot tindre una idea inicial molt brillant, però que no tinga aplicació pràctica en el mercat.

– Excessiu nivell de risc.

– Finançament insuficient. És un error molt freqüent emprendre amb un capital per davall del necessari confiant en futurs guanys, ja que inicialment cal fer una inversió important i és necessari comptar amb el capital necessari i no es pot confiar que les vendes cobrisquen els teus costos inicials.

– Massa costos fixos. Cal reduir al màxim les despeses fixes. Contractar treballadors només si és necessari i externalitzar la resta d’activitats. També buscar un lloguer no molt elevat en lloc de comprar.

– Dependre de les subvencions. No cal iniciar l’activitat comptant que et concediran la subvenció, ja que les ajudes poden arribar o no.

– Errors en l’elecció dels socis

– No fer un pla de viabilitat. Molts emprenedors es llancen a emprendre sense un pla d’empresa adequat. És necessari tindre una idea dels costos que tindràs, quin és el teu benefici, que competidors tindràs, fer un pla de màrqueting etc…

Factors a tindre en compte:

Condicions físiques. L’accés ha de ser el més directe possible des de la via de comunicació més pròxima.

La clientela. El mercat potencial i les possibilitats d’ampliació del mateix per futures edificacions en la zona.

La competència. Pot influir positivament o negativament depenent del concepte comercial; Si es tracta de comerços xicotets en els quals es realitzen compres del dia a dia, convé estar aïllats. Però si són establiments d’atracció, interessa estar agrupats, ja que així el consumidor disposarà d’una major oferta.

Motius d’atracció per als consumidors. Avantatges que ofereixen establiments amb béns i serveis complementaris al nostre i que serviran de focus d’atracció de la zona.

Estructura del local. Veure si el local compleix amb l’espai necessari per a desenvolupar la nostra activitat.

Despeses necessàries per a la posada en marxa. Necessitem veure les obres necessàries per a condicionar el local i el que ens costarà.