EL PACTE TERRITORIAL COSTERA-CANAL FINALITZA EL SEU SISÉ PROJECTE AMB BALANÇ MOLT POSITIU

EL PACTE TERRITORIAL COSTERA-CANAL FINALITZA EL SEU SISÉ PROJECTE AMB BALANÇ MOLT POSITIU

  • L’import de la subvenció, concedit per Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social dins del programa AvalemTerritori, ha ascendit a 240.000 €.

 

Xàtiva, 29 de març de 2022.- El Pacte Territorial Costera-Canal finalitza aquest pròxim 31 de març el seu sisé projecte experimental “Impulsant La Costera-Canal”, amb balanç molt positiu.

Al llarg dels quasi 12 mesos que ha durat, s’ha assessorat a prop de 300 usuaris. Desgranant aquesta estadística, una dada a destacar és l’elevada participació de dones durant el projecte, amb un 56% del total.

Pel que fa al total de persones ateses, el municipi amb més participació en aquest servei ha sigut Enguera amb 65 usuaris, dels quals 31, han obtingut un contracte laboral durant l’execució del programa.

 

Seguidament, els municipis en els quals hi ha hagut més atencions després de la capital de la Canal de Navarrés han sigut l’Alcúdia de Crespins (44); El Genovés (25), Llocnou d’En Fenollet (16); Moixent (17), Navarrés (14) i Bicorp (9).

El resultat de tals atencions arriba fins i tot al 100% d’inserció, com és el cas de La Llosa de Ranes, Novetlè i Torrella. A aquests municipis els segueixen Bicorp, amb un 67%; El Genovés amb 60%; Navarrés amb 57%; Moixent amb 53%; l’Alcúdia de Crespins i Enguera amb 48%.

 

Respecte als sectors d’inserció han sigut molt variats, repartint-se de manera equitativa entre el sector agrícola i forestal, industrial, de la construcció, serveis i programes municipals i mancomunats per a la inserció laboral com ara tallers d’ocupació; en menor mesura, en hostaleria.

 

EMPRENEDORIA

 

Pel que fa a l’àrea d’empresa i amb l’objectiu d’incentivar la creació de noves empreses i de donar-los suport des de l’inici de la seua idea de projecte fins a la seua posada en marxa reduint així la incertesa que sorgeix en els moments inicials, l’equip tècnic especialitzat ha atés 60 persones emprenedores. D’aquestes, quatre es van donar d’alta a través del punt PAE, dos d’elles com a treballadores autònomes i dues com a societats limitades. Altres nou persones ho van fer a través dels seus propis mitjans.

 

Una dada a subratllar és el nombre de joves que han fet ús d’aquest servei. En concret, 10 han sigut els joves que han sol·licitat assessorament a través de l’oficina Emprenjove de Xàtiva, amb la qual el Pacte col·labora des dels seus inicis.

 

Respecte al sexe de les persones ateses, 33 d’elles han sigut homes i 27 dones, estant a més equilibrat l’origen de les sol·licituds entre les comarques de la Costera i la Canal de Navarrés. Per sectors d’activitat de sol·licituds, ha sigut heterogènia, predominant el sector del comerç (venda directa) i serveis.

 

AJUDES

 

Cal esmentar, a més, l’acompanyament, tutorització i gestió de 8 ajudes EAUTOE, dirigides a persones desocupades perquè puguen accedir a la seua ocupació com a treballador autònom en projectes innovadors.

 

«Estem satisfets amb les tasques realitzades per l’equip tècnic de Pacte que ha estat al costat de la ciutadania facilitant-los bé, la seua reinserció laboral o l’assessorament a les empreses.

Satisfets també pels resultats que ens indiquen que hem ajudat a disminuir l’atur a les nostres comarques», ha indicat la presidenta del Pacte M.ª José Tortosa, qui ha destacat «cal treballar per reforçar el Pacte i establir les aliances necessàries entre els agents socials que ho conformen com a eina necessària per a cohesionar el territori i crear així ocupació i riquesa».

Comments are closed.