El VI projecte experimental del Pacte Territorial aposta per fomentar la cultura emprenedora entre la joventut

  • L’import de la subvenció ascendeix a 240.000 €, i a diferència d’anys anteriors, el període d’execució serà fins al 31 de març.

El Pacte Territorial ha rebut una subvenció del Servei Valencià d’Ocupació (Labora) per import de 240.000 €. L’actualització del diagnòstic territorial elaborat pel Pacte el setembre de 2020, posà de manifest una realitat socioeconòmica del nostre territori determinada per l’escassetat de xarxes o mecanismes de col·laboració entre agents socioeconòmics, la significativa falta d’innovació i d’iniciatives emprenedores.

Sobre aquesta base, el projecte experimental per a l’exercici 2021-2022 està format per quatre mòduls de treball en coherència al diagnòstic realitzat i recolzats en l’estratègia territorial.

Acompanyament en la inserció laboral

Atés que en projectes anteriors s’ha treballat l’orientació laboral amb joves des dels instituts d’FP amb resultats molt positius, com a primera de les línies estratègiques, es treballarà en el foment i increment de l’FP Dual. En aquest cas, s’adaptarà la modalitat que millor s’adeqüe al territori, donant-la a conéixer a les empreses i a les persones aturades sense formació. Així mateix, es continuarà amb la labor d’orientació laboral entre els col·lectius més vulnerables.

Foment de la cultura emprenedora i atenció a l’emprenedor

En aquesta línia de treball, el personal tècnic especialitzat en desenvolupament empresarial contractat a aquest efecte, durà a terme l’assessorament a les persones emprenedores des de la generació de la idea fins a la constitució i posada en marxa de l’activitat empresarial.

Innovació en producte

En aquesta línia d’acció es donarà impuls a l’agricultura comercial sostenible i a la transformació dels productes agraris.

Venda de proximitat

Relacionat amb el punt anterior, les actuacions proposades parteixen d’una anàlisi prèvia de la situació de la venda de proximitat i tindran dues orientacions diferenciades. D’una banda, cap als productors i per una altra, cap als consumidors. Mitjançant diferents jornades teoricopràctiques, es tractarà de donar a conéixer i crear els mitjans per a l’aprofitament dels avantatges de la venda de proximitat i el seu desenvolupament.

«Amb la posada en marxa d’aquest sisé projecte queda patent la importància de crear sinergies entre els agents socieconòmics del territori per a obtindre una finalitat comuna, el foment de l’ocupació entre el col·lectiu més jove i les persones més vulnerables» ha manifestat la presidenta del Pacte Mª José Tortosa, qui ha indicat que «a més, enguany hem volgut continuar apostant per l’emprenedoria des de l’inici de la idea fins a la seua execució. Es tracta d’un servei molt demandat que va tindre molt bon acolliment en el passat projecte i que pretén convertir-se en un servei territorialitzat d’assessorament, acompanyament i formació».

Cal recordar que aquest projecte està emmarcat en les ajudes EMPACE 2020 de Labora, destinades a fomentar els Acords Territorials en matèria d’Ocupació i Desenvolupament Local a la Comunitat Valenciana. El Consell està compost per les Mancomunitats de La Costera-Canal i La Canal de Navarrés, i associacions empresarials com Adexa i Xàcex, i Associem Canals, així com els principals sindicats del territori, CCOO i UGT.

Comments are closed.